Referencer

Her finder du udtagelser fra både private og offentlige virksomheder, som jeg gennem årene har hjulpet.

Hjallerup

Tilbagemeldinger fra kursister :

 • Inspirerende og lærerigt kursus.
 • Dejligt med vekselvirkning mellem det teoretiske og det praktiske.
 • Behagelig stemme og god stemmeføring, det gør at man lever sig mere ind i det.
 • Dejligt med en smilende person der kigger på kursister når han taler.
 • Altid dejligt med humor, der har en smittende effekt.
 • Kunne godt have ønsket mere tid.
 • Godt med ping pong.
 • Som foredragsholder var du god til at få øje på hvis vi ikke var enige i dit udsagn.
 • Formiddagen gik alt for hurtigt.
 • Hans oplæg faldt godt i tråd med Brønderslev Kommunens børnesyn. (Med børnebriller på)
 • Han talte godt ind i den praksis vi forsøger at leve op til hver dag.
 • Godt med konkrete eksempler på hvordan vi helt konkret stiller os på banen når vi skal nedtrappe en konflikt / Positionering .
 • Mega godt kursus og relevant

– Pia Bering Jensen, Distrikt SFO leder i distrikt Hjallerup

Amagerskolen

Vi er startet rigtigt godt op på skoleåret, og især siden sidste efterårsferie er vores antal af magtanvendelser og generelle konfliktniveau styrtdykket – takket være dine kurser og din inspiration til vores samlede indsats. Det giver et godt arbejdsklima både for børn og voksne

– Anne-Line Dufri, Afdelingsleder Amagerskolen


Paideia

Martin Pallesen har igennem de sidste 4 år været på Paideia en gang om året. Martins tilgang til forebyggelse og håndtering af stress, konflikter og vold har bidraget til at vores opholdssted har oplevet en markant nedgang i magtanvendelser. Martins undervisnings form stemmer overens med vores pædagogiske metoder, tilgang og tankegang ift., vores indskrevne målgruppe. Martins tilgang tager bl.a. udgangspunkt i medarbejdernes formåen til at være ”Groundet” samt betydning af vores sindsstemning i samspil med vores børn og unge. Jeg kan varmt anbefale Martin Pallesen.

– Sharon Rasmussen, Leder af Paideia


Højene skole

Tak for sidst.
Efter at have talt med alle 32 medarbejdere, kan jeg oplyse at alle var meget begejstrede efter dit sidste kursus. Det var håndgribeligt og i høj grad anvendeligt i vores daglige arbejde.
Der er stor efterspørgsel på et heldagskursus inden længe.

– Mona A. Larsen, SFO-Leder, Højene Skole


Ullerupdalvej afd. D

Det var en rigtig god dag.
Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra personalet.
Jeg var også meget glad for den måde du førte os igennem et emne der ellers kan være svært. Dit perspektiv på etik og værdighed var jeg også meget glad for.

– Jan Møller-Iversen, Afd. Leder Ullerupdalvej afd. D


Seminarieskolen

Ja, vi siger bestemt også tak for sidst. Det var et super godt kursus. Snakken har gået lystigt efterfølgende og forskellige teknikker er prøvet af. Kun på voksne, – for der har heldigvis ikke været nogen store konflikter med børnene, som har resulteret i fastholdelse.

– Susanne Bjerg Jensen, Seminarieskolen


Netværk Danmark A/S

Endnu en gang tusinde tak for dit meget spændende og levende oplæg i netværksgruppen.
Alle var meget begejstrede og jeg er helt overbevist om, at du får et par henvendelser på et senere tidspunkt.
Jeg glæder mig til et gensyn på et senere tidspunkt.

– Susanne Qvist, Divisionsdirektør, Netværk Danmark A/S


Brovst Asylcenter

Mange tak for en super dag, lærerig og spændende på alle måder.
Udfordringen når man arbejder på et asylcenter i mange forskellige funktioner, forskellige berøringsflader med beboerne og i en personale gruppe der er sammensat af vidt forskellige faggrupper er altid at finde undervisning der er relevant for alle.

Det må siges, at da vi denne gang valgte Martin og hans kursus i fysisk konflikthåndtering – ramte plet. Efter kurset har jeg kun fået rigtig gode tilbagemeldinger fra mine kollegaer, der nu føler sig mere trygge mens de er på arbejdet, med de gode teknikker der var simple at lære og Martins utrolig gode evne til at formidle er vi super tilfredse.

– Iben Elise Bendixen, Brovst Asylcenter


Mariager Fjord kommune

Hej Martin. Vil gerne sige tusind tak for endnu et fantastisk kursus og denne gang om forandringer og alene-arbejde. Du gjorde, som sidste gang også, et kæmpe indtryk på alle os i Akut Team- og gav os helt klart nogle redskaber, vi kan bruge fremover- og allerede er i gang med at bruge. Alle har rost dig til skyerne.
Håber vi ses igen!.

– Charlotte Petersen, Akut team, Mariagerfjord kommune


Aalborg kommune

Vi stiftede første gang bekendtskab med Martin Pallesen, da nattevagterne i ude grupperne Aalborg Kommune skulle til at køre alene. Der blev i den anledning afholdt heldags kursus over 2 dage for medarbejderne, hvor de bl.a. lærte lidt selvforsvar og andre mentale teknikker til at passe på os selv og hinanden, herunder hvordan de undgik konfrontation, og kunsten at kunne forudse en evt. konfrontation. De arbejdede også med hvordan de kunne forberede sig til forandringen, at skulle køre alene om natten. Det var nogle meget positive dage. Martin er en meget levende underviser, der fortæller så alle kan sætte billeder på.

Vi har efterfølgende haft Martin som underviser for personalegruppen aften/nat med 55 medarbejdere 2 gange, hvor vi har haft undervisning i kommunikation, samarbejde, konflikt håndtering og frigørelsesteknik.

Undervisningen har haft en meget positiv virkning på personalet. Redskaberne har de brugt, hvilket bevirker de er en meget velfungerende gruppe. Begynder der at opstå nogle problemer, snakker vi om hvad vi alle lærte, og får vendt situationen.

Martin har senest undervist alle 180 hjemmeplejemedarbejdere i vores ældreområde. Det har været en fantastisk oplevelse, hvor Martin har været god til at inddrage medarbejderne. Medarbejderne har fået nogle gode redskaber til at tackle forandringer og hvordan de kan kommunikere og samarbejde med hinanden. Psykologi og mindfulness var også en del af dagen og det foregik, så alle var med og deltog aktivt.
Det har været en fornøjelse at have Martin som underviser.

– Karin Nyby Als, Hjemmeplejeleder


Dronninglund Skole

Konsulent Martin Pallesen har været tovholder i arbejdet med at beskrive en voldspolitik på Dronninglund Skole.
Gennem arbejdet har Martin fået os til at drøfte mange flere vinkler på indholdet af en voldspolitik. Disse drøftelser har været frugtbare på mange måder. De 5 udvalgsmedlemmer har gennembearbejdet beskrivelsen, så vi har kunnet fremlægge og sagligt svare på de andre personalers spørgsmål. Vi er i alt 115 medarbejdere på Dronninglund Skole.
Tak til Martin for veludført arbejde.

– Dorthe Lindholm, Afdelingsleder, Dronninglund Skole


Ny natstruktur i Randers kommunes ældreområde

En arbejdsgruppe med repræsentation af ledere og medarbejdere har i Randers kommune arbejdet med at udmønte et politisk vedtaget besparelseskrav på ældreområdets nattevagt.
En del af arbejdsgruppens anbefaling blev at sparekravet skulle realiseres ved at medarbejderne, som udgangspunkt skulle arbejde alene, eksempelvis at der kun er en person i bilen. Det realiseret ved at afklare i hvilke situationer der arbejdsmiljømæssigt er behov for 2 eller flere personer, og at trygheden blev optimeret ved anvendelse af nyeste teknologi.

Markedet for tryghedsalarmer blev undersøgt, og tilbud blev indhentet.
Parallelt holdte Randers kommune kursus for alle nattevagter og relevante ledere om forandring og alene arbejde
Et kursus med et indhold som fokuserede på at ændringer, og det at skulle arbejde mere alene kan opleves psykisk belastende for den enkelte medarbejder, samt skabe utryghed og uro i personalegruppen.
Derfor blev der udviklet et kursus med fokus på:

 • Forandringer på arbejdspladsen – hvad gør det ved os
 • Frygt og angst som naturlige reaktioner
 • Viden og redskaber, så vi kan passe på os selv, hinanden og borgeren

Kurset bestod af teoretiske oplæg, praktiske øvelser og gruppearbejde

Randers Kommune valgte Martin Pallesen ud fra tidligere referencer samt efter indledende dialog
Der blev afholdt 3 Kurser med hvert en varighed på 5 timer

Såvel medarbejdere og ledere udtrykker både umiddelbart efter kurset, som nu efter 6 måneder, at kurserne var relevante, gav god viden og blev et væsentligt element for at struktur ændringen blev en succes.

– Jens Kjær (sundhed & ældre)


Jammerbugt Kommune

En stor tak for et fantastisk kursus i sidste uge 36. Vi fik tilegnet os en ny viden, som der er hårdt brug for i denne tid, hvor alt går rigtig stærkt. Stor ros til dig fra Pandrup gruppen.

– Jammerbugt kommune


Tårnbygårdsskolen

Tårnbygårdsskolen er en specialskole for børn med autisme, ADHD og andre komplekse vanskeligheder. Vi har stor fokus på det psykiske arbejdsmiljø og bliver til tider udfordret både på det fysiske såvel som det psykiske plan.

Vi har haft stor gavn af Martin og hans store viden, erfaring og positive energi indenfor bl.a magtanvendelse og konflikthåndtering. Vi ser en meget tydelig forskel i brug af magtanvendelser, som har været nærmest ikke eksisterende siden vores første kursus i magtanvendelse, og større tryghed blandt personalet ved optræk til konflikter. En tor tak Martin, for dit stor engagement, underholdende måde at undervise på, det blev aldrig kedeligt, og ikke mindst alt det du giver af dig selv.

– Lone Helmark (Arbejdsmiljørepræsentant), Tårnbygårdsskolen


Bækholmskolen

“En rigtig god oplevelse – inspirerende og opklarende!

Bækholmskolens målgruppe er bl.a kendetegnet ved, at reaktioner kan være af voldsom fysisk karakter.

Dette forhold er en stor udfordring og til tider også en belastning både for elever og medarbejdere.

I omsorg for elever, men ikke mindst medarbejdere tog vi med kyshånd imod det tilbud og den
chance Martin Pallesens kursus i magtanvendelse er.

På ganske få timer lykkedes det Martin at komme omkring lovgivningen på området og den tekniske gennemførelse af magtanvendelsen, men ikke mindst et relevant fokus på konfliktdæmpende adfærd fra de voksne

Efterfølgende er antallet af indberetninger om lovlig fysisk magtanvendelse faldet markant og når det en sjælden gang sker, kan jeg af indberetningerne se, at de teknikker Martin har introduceret bliver anvendt i praksis.

Martin havde en dynamisk og konkret tilgang, som fik sat alle mand i gang fysisk – og det var såmænd ganske underholdende.

Et seriøst og alvorligt emne, blev tacklet let og livfuldt.

Helt igennem et nyttigt og relevant lille kursus, som med det samme kunne sættes i spil i vores hverdag med eleverne.”

– Susan Stage, Skoleleder, Bækholmskolen, Odense Kommune


Toftegårdskolen

“Jeg var rigtig glad for at være med – det har bestemt også givet mig redskaber med, som jeg kan bruge. Som leder for Toften bliver jeg meget ofte indvolveret i konflikter – så sent som i går havde jeg gavn af at kunne anvende nogle teknikker på en elev – og det virkede! På den gode måde!”

Lærere og pædagoger udtaler bl.a:
Kurset er utrolig anvendeligt i hverdagen.
Jeg føler mig bedre rustet også rent psykisk!
Den mentale del af kurset betyder også meget, for jeg føler mig langt mere sikker.
Jeg har fået utrolig brugbare redskaber med.
Det er dygtigt formidlet.

– Lise Lybæk, Viceskoleleder, Toftegårdsskolen


Faxe Kommune

Jeg kan ikke takke dig nok for de kurser du gennemførte i onsdags. Jeg har kun fået positiv feedback og alle har rost dig til skyerne. Kurset var skræddersyet til vores behov og din tilgang til personalet var yderst professionel og de var ikke i tvivl om, at du vidste hvad du talte om.

– Marianne Helsted Petersen, Afdelingsleder, Skolen ved Skoven og Åen, Faxe Kommune


KRIFA Næstved

Først tusinde tak for et alle tiders forløb hos os i KRIFA Næstved. Det var simpelthen rigtigt rigtigt godt. Vi er alle enige om, at det var meget givende for os som afdeling. Ydermere fik de af mine kolleger, som har været ramt at stressrelateret sygdom, stort udbytte af dels dine egne erfaringer men også dine fortællinger om reaktionsmønstre. Så egentlig skal du bare have ”thumps up” for et virkelig godt, levendegjort og personligt arrangement i Næstved.

– KRIFA Næstved


KRIFA Roskilde

Tak for en rigtig god og lærerig dag. Det var en god oplevelse, og der var mange ting som allerede kunne bruges med det samme. Ting som satte tanker i gang. Opgaver som der skal tages hånd om. Du har en levende måde at undervise på, og du giver meget af dig selv. Håber vi får mulighed for at opleve dig igen.

– KRIFA Roskilde


VUC Aalborg

Jeg siger også på skolens og mit holds vegne mange tak for dit bidrag, der på en personlig og nærværende måde kom ind på mange af de teorier vi underviser i. Det var en måde som gjorde indtryk på vores kursister, og det er virkelig godt. Mit hold sagde at du var positivt ‘anmeldt’ på Facebook! Eleverne var meget glade for foredraget. De synes, du var inspirerende og god til at fortælle.

– Inger Marie, VUC Aalborg


Aalborg Kommune,  Hjemmeplejen

”Kurset relaterer til den virkelighed vi oplever – føler mig bedre rustet til at køre alene”
(SSA Karina Søgaard Andersen, Aalborg kommune, Hjemmeplejen)

“Godt at der blev undervist i frygt/angst, at tage ansvar for sig selv”

– Hjemmeplejeleder, Oda Bertram, Aalborg kommune


Klosterparken

“Klosterparken – der er et socialpsykiatrisk botilbud havde et ønske om, at uddanne egne konflikthåndteringsinstruktører. Vi kontaktede Martin Pallesen. Han gik ind til opgaven med energi, stor viden og faglig erfaring. Vi forelagde Martin Pallesen de problematikker vi mødte i hverdagen og ud fra disse oplysninger sammensatte han et undervisningsprogram.
Martin Pallesen og de kommende instruktører arbejdede sammen på alle 3 undervisningsdage og
instruktørerne havde en hel dag alene, hvor alle greb blev grundigt gennemgået. Vi er blevet undervist i gode og meget brugbare let forståelige greb.
Personalet udtrykker begejstring over undervisningens indhold og fremlæggelse. En yderst positiv oplevelse. Vi føler os godt påklædte til det daglige arbejde”.

– På Klosterparkens vegne: konflikthåndteringsinstruktørerne:
Annette Boldt, Birgit Pedersen og Lisbeth Rose samt arbejdsmiljøkoordinator Jette Håbschmann.


Ribelund

Kursus i nødværge og frigørelse for din sikkerheds skyld!

I december afviklede Martin Pallesen et kursus i nødværge og frigørelse for personale, der er ansat på Ribelund.
Dagen startede med en rundvisning, hvor Martin Pallesen tilså de fysiske forhold.
Herefter blev der øvet nødværge og frigørelse.
Martin Pallesen leverede stoffet på en saglig og faglig måde. Ikke uden humor!
Martin har stor erfaring og praksis-viden fra sin tid ved politiet, der gør at han roligt og sikkert guider kursusdeltagerne igennem de forskellige øvelser.
Samtidig lægger han stor vægt på det mentale og formår at give kursusdeltagerne en sikkerhed i, at hver enkelt – i en given situation – selv kan handle. Også med omsorgen i højsæde.
Alle fik varmen!
Indlæringen blev krydret med gode tips til indretning af fysiske forhold.
Det blev en oplevelsesrig dag, som kursisterne sent glemmer!
Da det heldigvis ikke er nødvendigt, at anvende greb til nødværge i hverdagen, kan der opstå tvivl om grebene, hvorfor et genopfriskningskursus efter 3 eller 4 måneder vil være det optimale. – Bare for en sikkerheds skyld!

– Afdelingsleder Marianne Kofoed, Ellen Juhl og
Konstitueret afdelingsleder Jette Ø Jensen samt personale


Mariested

“Jeg har fra deltagerne modtaget lutter positive tilbagemeldinger.
Ifølge det oplyste var alle deltagere efterfølgende fortrolige med tekniker og greb (og dermed mere trygge i hverdagen i deres arbejde blandt psykisk syge).”

– Finn Vangsted, Fr.havn kommune


Pilehaveskolen

I marts 2009 havde Pilehaveskolen, som er en kommunal specialskole, to hold a 15 deltagere på kursus i frigørelses- og fastholdelesesteknikker. To aftener af 3 timer pr. hold.
Deltagerne var lærere, pædagoger og pæd. medhjælpere.

Og hvad kunne man dog finde på i så lang tid, spurgte mange inden kurset.
Efter kurserne var samtlige deltagere fulde af lovord. Jeg hørte ikke en eneste kritiske røst. Alle deltagere var ganske enkelt begejstrede for udbyttet, undervisningen og det fantastiske samvær og den befordrende atmosfære. Instruktør Martin Pallesen fik udover roserne for det rent faglige indhold også en kæmpe buket for sine menneskelige egenskaber.
Alle havde meldt sig frivilligt, men også forventet lidt af en sejtrækker. Og så blev det et festfyrværkeri – vi takker og vender tilbage, når tiden for opfølgningskursus er moden

– Anker Lund, Skoleleder


Aalborgskolen

Rigtig mange tak for sidst.
Jeg vil på alles vegne sige, at det var en rigtig god dag sammen med dig i fredags. Jeg er meget sikker på den enkelte medarbejder bestemt fik noget med sig hjem, som kan bruges i dagligdagen med brugeren.
De fik med sig forskellige brugbare teknikker i de konkrete situationer, der kan opstå ved fysisk konflikt.

– Vera Winther Findinge, Aalborgskolen.


BIF Københavns Kommune

“Vi har haft stor glæde af Martins oplæg – det var et energisk og involverende bidrag til vores arbejde med sikkerhed og konflikthåndtering. En af Martins pointer var, at forebyggelse starter med medarbejderens holdning til borgeren, forberedelse af mødet med borgeren samt nærvær og kontakt med borgeren. Det fokus er vigtigt at have med sammen med indretning, konflikthåndtering osv. i indsatsen mod vold og trusler”.

– Michael Føns, Arbejdsmiljøkonsulent, Kontoret for Personale


McDonald’s

“Jeg holder hvert år seminar for alle ledere og værtinder i 7 McDonald’s restauranter. Vi krydrer seminaret med en foredragsholder og havde i år valgt Martin Pallesen.
Han lavede et indlæg til vores seminar om konflikthåndtering som overgik alle forventninger.
Ikke alene var det relevant i forhold til vores daglige arbejde i restauranterne og de situationer som vi måtte blive udsat for. Det var også fortalt på en humoristisk måde, krydret med historier fra Martins tid som politimand.
Jeg kan varmt anbefale Martin og overvejer at bruge ham i andre sammenhænge når jeg skal udvikle mine ledere.

– Jan Jensen, supervisor McDonald’s”


Aalborg Handelsskole

“Alle elever på Aalborg Handelskole Strandvejen var super begejstrede for dit foredrag om konflikthåndtering! En elevgruppe der til tider kan være svær at få op af stolene, så ros til dig :-)”

– Maria Therese Svanholm, Aalborg Handelsskole


Dansk Røde Kors

Tak for et meget inspirerende kursus, det er tydeligt at du har et indgående kendskab til vores bruger gruppe og det er mit indtryk at personale gruppen havde stor gavn af kurset.

– Søren Andersen, Leder af hovedstadens Røde Kors Hjemløsehus.


Sidebar

Konflikthåndtering & personalesikkerhed

Efter Martin Pallesens gennemgang af vores bar og kursus for vores medarbejdere, føler vi som ansvarlige for de ansattes sikkerhed bedre rustet til at forudsige vanskeligheder, og vi har fået sat fokus på hvor vi kan forbedre vores sikkerhed både med hensyn til indretning af baren og procedurer i truende situationer.

Det professionelle gennemførte kursus har givet vores ansatte mere selvtillid, og de er blevet bedre til at tackle provokerende og vanskellige kunder.

Dette er helt sikkert et godt kursus alle etablissementer burde gennemføre, så både kunder og ansatte kan føle sig mere sikre ude i nattelivet.

– Jan Buus Sørensen, Bestyrer, Restaurant Sidebar


Danparcs Rønbjerg

Som daglig leder af bowlingafdelingen hos Danparcs Rønbjerg, har jeg ansvaret for personalets trivsel og sikkerhed.
Martin Pallesen har afholdt et super godt kursus med fokus på rusmidler, konflikthåndtering, sikkerhed og førstehjælp.

Personalet var meget tilfredse og fik en masse stof til eftertanke og kendte problemstillinger blev taget op.

Martin har en meget varm, levende og underholdende måde at levere nogle meget vigtige budskaber på.

Personalet gav ham en samlet evaluering på 4,6 ud af 5 mulige.

– Jonas Ottesen, Daglig leder, DanParcs Rønbjerg


Nordjyske Jernbaner

Nordjyske Jernbaners togpersonale har oplevet flere episoder med trusler og vold. Da det ikke er muligt at samle hele personalegruppen på samme tid, afholdtes 5 kurser med fokus på konflikthåndtering, eget og andres kropssprog og gode ideer til at håndtere forskellige situationer. Nogle af de praktiske øvelser foregik i et togsæt uden passagerer.

Alle tilbagemeldinger har været positive og deltagerne har fået nogle redskaber, der kan bruges videre. Vi har også fået nogle input til udarbejdelse af voldspolitik og vejledning for togpersonale.

– Preben Vestergaard, Adm. direktør, Nordjyske Jernbaner A/S


IKEA Aalborg

“Martin er en meget dedikeret træner. Gennem hans tidligere erhverv som politibetjent formår han at gøre kursernes indhold spændende og levende. Kombineret med hans energi og nærvær skabes en stor læring for kursisterne”.

– Morten Guldberg, Hr. Partner – Training & Development – IKEA


Frihedsmuseet

Kære Martin

Lidt sent vil jeg gerne sende dig en tak for dit kursus i konflikthåndtering her på Frihedsmuseet den 25. oktober. Selvom jeg måtte gå til møde halvvejs inde i forløbet nåede jeg at se, at der her var tale om en velstruktureret præsentation af de vigtigste udfordringer og teknikker, man har brug for at kende på et sted som Frihedsmuseet.

Mange af os har efterhånden været på en del af disse kurser, hvor man præsenteres for ubrugelige teorier fra undervisere uden egen praktisk erfaring, eller skal lege underholdende lege uden pointe. Det er vi trætte af. Og her står dit kursus sig fint med en blanding af teori, egne oplevelser og fysiske aktiviteter, der bryder skolesituationen, men samtidig opleves som relevante.

Det var desuden en god detalje, at du havde aflagt museet et anonymt besøg forud for kurset.

Så held og lykke med dit videre arbejde.

– Esben Kjeldbæk, Museumsleder, Frihedsmuseet